У Кіровограді навмисно забруднили річку. Риба гине (ФОТО)

11:57, 16 Серпня, 2013

15 серпня, відпочиваючі в парку Перемоги у Кіровограді могли помітити дивний білий колір води річки Сугоклея.


Про це повідомляє Nature.kr.ua. Біля дамби водосховища на каменях ще залишився білий наліт і шар білої речовини на дні. А вниз по річці вся вода стала молочно-білого брудного кольору з прозорістю не більш 5-10 см. Висновок один – 14-15 серпня хтось навмисне забруднив річку Сугоклея – другу велику річку Кіровограда.

По всьому руслу видно як на поверхню раз на кілька секунд спливають риби за повітрям. Особливо часто це роблять в’юни, які живуть тільки в чистій воді. Судячи з усього, без проникнення світла у воду водорості перестали виробляти кисень. А значить досить скоро риба вниз за течією від греблі загине.

Джерело забруднення або відповідального за цей злочин знайти, на жаль, не вдалося. Але екологічні служби міста та області про це сповіщені. Залишається тільки сподіватися, що спільно з міліцією вони знайдуть винних. Може в цьому допоможуть рибалки, які ловлять рибу поруч на водосховище з самого ранку і могли щось помітити.

Якщо вам що-небудь відомо про цей випадок, або ви були свідком забруднення, повідомте про це в управління екології Кіровоградської області за тел. 22-06-09, в екологічну інспекцію за тел. 22-85-86, нам по e-mail naturekrua@gmail.com або в міліції по телефону 1-02.

Останні новини по темі
День Незалежності у Кіровограді 2013: “Киньте все, гармошка грає” і чиновники у вишиванках
Кіровоград. Інформаційний портал
Під кіровоградською міліцією паркується ще один дорогий автомобіль(ФОТО)
Читайте також

Говорячи про смарт-годинники, перш за все приходять на думку Apple Watch і Samsung Galaxy Watch, проте варто пам’ятати, що це лише частина широкого спектру пристроїв у цій...

13:12, 18 Квітня, 2024

У Кропивницькому, в молодіжному центрі «КОМА», відкрили  аудіовізуальну студію «Контента».

12:55, 18 Квітня, 2024

На Кіровоградщині планують відновити 18 міжміських маршрутів по області. Для цього оголосили конкурс для перевізників....

12:04, 18 Квітня, 2024